GEA Webinar ‘Inrichten van de architectuurfunctie, een vak apart’

Datum: 16/12/2021
Tijdstip: 17:00 - 18:00

Op 16 december 2021 zijn er ruim 20 belangstellenden live aanwezig bij het derde GEA-webinar. Onderwerp is het inrichten van de architectuurfunctie.

Host is Rob Stovers. Hij begint het webinar met het introduceren van de architectuurfunctie door het te plaatsen naast de architectuurinhoud. Die inhoud is bij velen de eerste associatie met architectuur: modellen, visualisaties, principes, roadmaps. Het is ook het zichtbare deel van architectuur.

Echter: al die inhoud werkt niet vanzelf. Voor werkende architectuur heb je ook een goede inrichting van de architectuurfunctie nodig. Rob laat zien over welke aspecten je het dan hebt en presenteert een model waarin de elementen van de architectuurfunctie zijn gepositioneerd: architectuurproducten, architectuurprocessen, architectuurrollen en architectuurhulpmiddelen.

Na een uiteenzetting van deze elementen volgt tot slot een uitleg over hoe je in een organisatie het beste de architectuurfunctie kunt verbeteren. Dat is in wezen niet eens zo complex, het probleem is eerder dat iedereen het belang van een goede architectuurfunctie wel ziet, maar dat de urgentie veelal ontbreekt. Rob geeft tips hoe hiermee om te gaan.

Kon je er niet bij zijn, maar wil je het webinar terugkijken? Dan kan hier:

 

Locatie

Online webinar

Datum en tijdstip

Datum: 16/12/2021
Starttijd: 17:00
Eindtijd: 18:00