GEA Conference 25 april 2024 – Data in EA context

Datum: 25/04/2024
Tijdstip: 13:30 - 18:00

Introductie

Alles is data en data is alles. Of toch niet? In welke context moeten we de razendsnelle ontwikkelingen op datagebied zien? Hoe sluiten we het inrichten van dataplatformen aan op de organisatiedoelen? Wat betekent ‘datagedreven’ als je dat wat breder bekijkt? Hoe helpt ‘data-technologie’ bij enterprisearchitectuur?

Tijdens de GEA-conference geven drie specialisten op het gebied van datamanagement én enterprisearchitectuur hun visie op de relatie tussen deze twee vakgebieden en de waarde die een goede verbinding oplevert.

Programma

  • 13.30 Inloop
  • 14.00 Welkom en GEA-update (Rob Stovers)
  • 14.30 Presentatie — Kan het niet efficiënter? (Diederik van Kuilenburg en Dennis de Wit)
  • 15.30 Pauze
  • 16.00 Presentatie 2 — Processen zijn de motor, data is de brandstof (Bas van Gils)
  • 17.00 Afsluiting en borrel

Kan het niet efficiënter? – Presentatie Diederik van Kuilenburg en Dennis de Wit

In GEA staat de zingeving van de organisatie centraal. Was het maar zo dat deze zingeving altijd en eenduidig te vinden is – of op zijn minst in samenhang is beschreven. In de dagdagelijkse praktijk is het een zoektocht naar visie-documenten, roadmaps, beleidsstukken, Strategische Vooruitzichten en Stippen op de horizon. Succes met zoeken!
Kan het niet efficiënter? In deze presentatie laten we zien welke handvatten hiervoor beschikbaar zijn, en welk perspectief in je organisatie gaat helpen om dit mogelijk te maken.

Processen zijn de motor, data is de brandstof — Bas van Gils

Het woord “data” lijkt wel het nieuwste woord in de buzzword-bingo. Data-gedreven, data-lake, data strategie, etc. Het kan niet op. Als architecten weten we: processen zijn de motor van de organisatie, data is een belangrijke brandstof. In deze lezing probeer ik de situatie te verduidelijken. Ik zet het begrippenkader scherp neer en laat zien hoe je op basis van een dubbele doel-middel verhouding effectief aan de slag kan met data in de organisatie. De hypothese is dat deze zienswijze goed past bij het GEA-gedachtengoed. In de aansluitende discussie kunnen we deze hypothese samen toetsen en verder uitwerken.

Locatie

La Vie
Sint Jacobsstraat 61
Utrecht

Datum en tijdstip

Datum: 25/04/2024
Starttijd: 13:30
Eindtijd: 18:00

Aanmelden

Je kunt de GEA Conference in Utrecht bijwonen op locatie of je kunt het online volgen via Zoom. Op welke manier wil jij je aanmelden?